PMS och myom med smärtsamma och rikliga blödningar

myom

Hej,
Jag är 43 år gammal, har haft besvär med smärtsamma och rikliga menstruationer i flera år, ömma bröstvårtor/bröst, Ingen sexlust, humörsvängningar, trött och orkeslös, senaste året har jag gått upp flera kg i vikt, främst kring midjan.

Innan mens har jag pms och ångest. När mensen börjar har pms:en tidigare släppt men fortsätter nu med kraftiga humörsvängningar de första 3-4 dagarna. Jag har i övrigt en regelbunden menscykel.

Jag har ett stort myom som sitter i livmodern som troligtvis är orsak till de rikliga blödningarna och väntar på tid att operera bort livmodern pga detta. Jag äter 5-htp för att öka serotonin.

I min nuvarande cykel började jag använda Matriarch 20 från dag 14 två ggr per dag. Upplevde lite ökad oro (kanske orelaterat) och värk i vänster äggstock. Drog ner till en gång per dag och besvären lättade.

Jag har sökt hjälp hos flera gynekologer men upplever inte att de bemöter mina besvär eller ger andra råd än hormonspiral eller hysterektomi.

Kan ni ge mig råd i hur jag kan använda Matriarch på ett korrekt sätt? Jag har läst igenom kommentarerna på er sida och det verkar som om en kombination av Matriarch 20 och 100 skulle vara bra för mig. Stämmer detta?

Ska jag använda Matriarch 100 istället?
Kan progesteronkräm påverka mitt myom negativt?
Finns det någon annan produkt ni skulle rekommendera?

Tack!

 

******
Logga in för att se resten av innehållet. Inte medlem? Bli det här - helt gratis.