Om Hormoni

Hormoni.se är en webbsajt och ett nyhetsbrev där du hittar faktabaserad och källkritisk information om kvinnohälsa generellt och reproduktiv hälsa specifikt. Det omfattar ämnen som menscykeln, fertilitet, PMS, hormoner och klimakteriet.

Hormoni är en populärvetenskaplig och journalistisk webbsajt. Syftet är att göra medicinsk information mer lättförståelig och tillgänglig för allmänheten. Innehållet är skrivet av mig Sylvia som går sjuksköterskeprogrammet på KI och har ett särskilt intresse för forskning. Vem jag är kan du läsa om här.

Reproduktiv hälsa och reproduktivt åldrande får vi tyvärr inte lära oss så mycket om i skolan eller i samhället i stort, och därför finns det ett behov av en sajt som Hormoni. En redan pressad primärvård har inte heller alltid tid, eller erfarenhet, att besvara de frågeställningar som kan komma upp och förklara hur saker och ting hänger ihop för varje patient.

Här kan du läsa artiklar, krönikor, andras erfarenheter samt få tips och råd om hur du ska navigera inom vården och förslag på hur du bäst kommunicerar med din vårdgivare så att ni båda förstår varandra.

Hormoni.se är en icke-konfrontativ, städad och lugn plats att ställa frågor och kommentera på. Alla kommentarer modereras och alla frågeställare anonymiseras. Även om ditt profilnamn syns när du skriver en kommentar kommer jag att redigera sådana detaljer som skulle kunna identifiera dig, innan jag publicerar din kommentar.

För att ta del av allt innehåll måste du vara inloggad men det kostar inget att skaffa inloggning på Hormoni.  Klicka här för att bli medlem gratis

Anledningen till att en del av materialet är låst bakom en inloggning är för att undvika skräppostkommentarer, och för att text av personlig natur (trots anonymiserade uppgifter) inte ska indexeras av sökmotorer, AI-program som ChatGPT eller kunna läsas av vem som helst.

Du kan också maila din fråga till info@hormoni.se.

Det finns ingen garanti att du får ett svar (för jag får massor av frågor!) men får du ett svar accepterar du att det kan publiceras på Hormoni.se och/eller i nyhetsbrevet. Självklart anonymt och utan detaljer som kan identifiera dig.

Välkommen!