Hormonspiral, östrogenplåster och progesteronkräm

Hej!
Jag är 50 år och har i några år varit i förklimakteriet. Jag har hormonspiral och östrogenplåster. Jag brukar vissa månader använda progesteronkräm och märker stor skillnad i mitt mående när jag använder krämen, allt från sömn, humör, självkänsla ja allt. Därför vill jag fortsätta använda den.

Jag börjar smörja runt dag 15-16 i cykeln eller när jag tror jag haft ägglossning (ibland vet jag inte om jag har äl eller inte). Saken är den att jag mår toppen dessa smörjdagar men redan efter ca 5-6 dagar får jag mens. Det händer bara när jag använder krämen. Varför blir det så? Jag använder balanscreme 100 en pump, mer brukar jag inte må bra av. Progesteron brukar väl skjuta fram mensen och när man slutar kommer den?

 

******
Logga in för att se resten av innehållet. Inte medlem? Bli det här - helt gratis.

Skrivet av:
Hormoni

Sylvia Oppenheim startade Hormoni 2009 och skriver om kvinnors reproduktiva hälsa i allmänhet, och om PMS och klimakteriet i synnerhet, med en förhoppning att bidra till ökad kunskap och förståelse för den egna kroppen genom hela livet. Sylvia läser sjuksköterskeprogrammet på KI och vill forska vidare inom gynekologisk endokrinologi och omvårdnad i klimakteriet. Mer om Sylvia

error: Kopiering ej tillåten