Migrän mellan ägglossning och mens

Illustration av hjärna och elektriska strömmar

Hej! Jag använder progesteronkrämen Matriarch 100 under dagarna 14-28 mot migrän och PMS. Det brukar i vanliga fall funka jättebra. Den här gången började dock min mens för tidigt, redan på dag 22. Ska jag sluta med krämen eller fortsätta till dag 28 som jag brukar?

I den här cykeln hjälpte inte heller progesteronkrämen alls :-( Det brukar annars göra jättestor skillnad så jag undrar varför effekten uteblev den här gången?

Den här gången hade du sannolikt inte ägglossning och därför blev cykeln för kort, dvs mensen kom för tidigt. Det här kan orsaka migrän eftersom det blir en miss i den hormonella kommunikationen mellan äggstockar och hjärna. Det kan orsaka sådan elektrisk aktivitet i hjärnan som utlöser migrän. [1]

 

******
Logga in för att se resten av innehållet. Inte medlem? Bli det här - helt gratis.

error: Kopiering ej tillåten