Hur får jag hormonbehandling med bioidentiskt östrogen och progesteron?

Hej Hormoni! Jag är 52 år gammal och har inte haft mens på två år. Jag har gjort ett hormontest privat (salivtest) och det visade mycket lågt östrogen och progesteron. Det som är jobbigast är att jag inte kan sova och det påverkar hela mitt liv negativt! Det går oftast att somna helt ok men jag vaknar flera gånger varje natt genomsvettig. Ibland så mycket att jag måste upp mitt i natten och byta sängkläder! På dagarna blir jag också svettig vid minsta lilla. Jag klarar inte av stress längre, jag känner mig nedstämd fast jag egentligen inte har något att klaga på. Jag vill inte ha antidepressiva för jag är inte deprimerad på det sättet, det bara känns så grått just nu. Och jag känner mig trög i huvudet! Jag har aldrig haft svårt för att lära mig nya saker men det går inte längre. Minnet är kasst också. Ska vara glad att jag hittar hem... Mina leder i händer och fötter har börjat göra ont, särskilt på morgonen. Sexlust ska vi inte tala om och de gånger jag har sex så gör det ont även om vi använder glidmedel. En gång för ganska länge sen fick jag Primolut för att jag ville skjuta upp mensen inför en semester. Jag vet nu att det är syntetiskt progesteron och jag mådde fruktansvärt dåligt av det och vill absolut inte använda det igen. Jag antar att jag är i klimakteriet och jag skulle vilja få prova östrogenbehandling men jag vill inte ha gestagen. Vad ska jag tänka på och säga till min gynekolog så att det blir rätt?

Logga in för att se resten av innehållet. Inte medlem? Bli det här - helt gratis.