Bli gravid med progesteronkräm

Gravid

Hej Sylvia,
Jag försöker bli gravid och fick information om att börja med progesteronkräm (Matriarch 20), dock började jag precis när mensen var slut. Jag har förstått att man egentligen ska börja efter ägglossning.

Nu har jag inte fått min mens, och jag är inte gravid! Jag är rädd att jag inte fick ägglossning för att jag började för tidigt. Tror du att det kommer ta en månad till nästa mens nu men ägglossning däremellan?

Tusen tack för svar!
/förvirrad

Hej!

Du har inte fått mens än för att ägglossningen inte har skett än, eller för att den kom lite senare än du tror. Då förlängs ju hela cykeln eftersom mensen kommer 14 dagar efter ägglossning.

Du kan faktiskt vara gravid också men testar du för tidigt kan du få ett falskt negativt utslag på testet. Testa igen om en vecka ifall mensen fortfarande inte kommit.

Du gjorde helt rätt som började efter mensen var slut, dvs kring dagarna 7-10 någonstans. Om man tar en låg dos progesteronkräm då, ca 5-20mg per dag, kan man stimulera ägglossningen och öka chansen att bli gravid.

 

******
Logga in för att se resten av innehållet. Inte medlem? Bli det här - helt gratis.

error: Kopiering ej tillåten