LH-stegring syns bara 2 dagar i månaden och strecken är svaga

Utslag på LH-sticka ägglossningstest

Hej,

Jag är 30 år och har under senaste åren haft problem med torrt underliv till och från, grov PMS, klumpar i mensen mm. Jag verkar inte heller ägglossa då jag bara får 2 dagar i månaden där LH syns på ägglossningstest. Strecken har också varit för svaga. Läkaren verkar inte kunna hjälpa mig och därför köpte jag en progesteronkräm.

Nu undrar jag om det är östrogen jag egentligen behöver?

Tacksam för hjälp!

Hej!
Det är helt normalt att inte se en LH-stegring i mer än 1-2 dagar. En del ser den inte alls trots att de ägglossar regelbundet. Med det sagt kan det förstås vara så att du har utebliven ägglossning ibland och då följer det att du kan ha torra slemhinnor eftersom det innebär att du inte bildat så mycket östrogen som du ska.

 

******
Logga in för att se resten av innehållet. Inte medlem? Bli det här - helt gratis.

error: Kopiering ej tillåten