Är inte hormonspiral bra ändå så att man får progesteron den vägen?

Hej, jag undrar vad du rekommenderar att jag ska satsa på för tillskott? Jag är 49 år. Tror att jag befinner mig i förklimakteriet/klimakteriet. Har hormonspiral, så jag blöder inte.

Jag var på Kvinnokliniken för ett knappt år sedan, och då hade jag fortfarande ägg i alla fall...;-) Men de sa att det var svårt att mäta östrogennivåerna.

Jag känner inte igen mig själv. Har mycket humörsvängningar och känner mig låg. Jag har inga problem med sömnen dock, så därför känner jag mig tveksam till 5-Hydroxytryptophan, som jag först tänkte prova.

Är det östrogenersättning som skulle vara bäst för mig då, eller vad tror du att jag ska satsa på? Jag trodde att hormonspiralen var bra för att man ändå får progesteron den vägen, men jag kanske har fel?

 

******
Logga in för att se resten av innehållet. Inte medlem? Bli det här - helt gratis.