Är 5-HTP farligt?

Häromdagen läste jag ett inlägg i en PMS-grupp på FB (som jag inte tänker länka till) som tyvärr fick mig att se rött.

Det refererade till ett radioinslag från P4 Kristianstad som handlade om kosttillskott med 5-HTP. Personen som skrev inlägget om radioinslaget menade att folk som köper 5-HTP borde veta att det är "olagligt" och "doping" eftersom det inte är ett "godkänt läkemedel". 5-HTP skulle alltså vara något negativt tolkade jag inlägget som.

Faktum är att 5-HTP kan hjälpa många med humörsvängningar och nedstämdhet (vare sig man har PMS eller inte) och jag vill inte att någon ska känna sig orolig eller avskräckt från att prova 5-HTP om det nu skulle vara så att man har symptom som det skulle kunna hjälpa mot. Här är radioinslaget i fråga till att börja med.

Min replik är lång men det brukar ju mina texter vara ;-) So here goes!

 

******
Logga in för att se resten av innehållet. Inte medlem? Bli det här - helt gratis.