Hormoni – Hormoner i Harmoni

Sök innehåll

Logga in

Email:
Password:
Remember   

Forgot Password

Inte medlem än? Registrera dig här

Medlemskap är gratis! Här kan du läsa mer om varför vi tycker att du ska bli medlem på Hormoni :-)

Varför du ska bli medlem

Är det farligt att använda ProgesterAll under graviditet?

Av den 14 augusti, 2014 i Fertilitet, Frågor & Svar med Inga kommentarer

Hej!
Jag är gravid i vecka 15 och har använt mig av Progesterall sedan jag fick ett positivt graviditetstest i vecka 5. Jag använder det morgon och kväll.

Det här är min första graviditet och jag vet inte hur mina progesteronnivåer ser ut. Jag har PCO(S) och har därför använt Progesterall tidigare för att försöka få igång ägglossning. Nu blev jag dock spontant gravid och använde mig inte av krämen under den cykeln.

Min fråga är: kan det vara farligt eller finnas några risker med att använda Progesterall under en graviditet för fostret? Jag har hört att om man tar för mycket progesteron kan det skada könsutvecklingen hos fostret.

Jag hade tänkt använda mig av Progesterall under hela graviditeten men nu undrar jag om det är bättre att sluta?


lock

Detta innehåll visas endast för registrerade medlemmar.

Klicka här för att bli medlem. Det är gratis!

 

Är du redan medlem? Logga in nedan

E-post
Lösenord
 
Kom ihåg mig (i 2 veckor)

Klicka här om du glömt ditt lösenord

Hormoni

Om författaren

Om författaren: Sylvia Oppenheim är grundare och initiativtagare till bloggen www.hormoni.se som bildades 2009 med målsättningen att informera och dela erfarenheter kring hormonell och reproduktiv hälsa. Efter att år 2003 ha diagnostiserats med PCOS och fått rådet att "skaffa sig en kille och ställa sig i IVF-kön" har Sylvia själv biohackat sin hälsa från hormonellt kaos och infertilitet till hormonell balans, en naturlig graviditet och en frisk dotter som föddes 2011. Och tillbaka till hormonell balans igen! På vägen har hon samlat på sig kunskap, erfarenhet och tankegångar som hon delar via blogg, nyhetsbrev och i utbildningssammanhang. Sylvia är entreprenör, skribent och researcher. Hon är huvudsakligen självlärd och har bara läst en endaste medicinsk grundkurs på Kristianstad Högskola. Hon har däremot gått utbildningar inom funktionsmedicin av Dr Sara Gottfried och Chris Kresser. Hennes specialintressen är gynekologisk endokrinologi och psykiatri. Hon sitter med i redaktionen för Näringsmedicinsk Tidskrift. .

Taggad som: ,

Top