Hormoni – Allt om progesteronkräm

Sök innehåll

Logga in

Email:
Password:
Remember   

Forgot Password

Inte medlem än? Registrera dig här

Medlemskap är gratis! Här kan du läsa mer om varför vi tycker att du ska bli medlem på Hormoni :-)

Varför du ska bli medlem
Vilken progesteronkräm rekommenderar Hormoni?

Vilken progesteronkräm rekommenderar Hormoni?

Av den 25 juli, 2014 i Artiklar, Progesteronkräm

Jag rekommenderar ProgesterAll eftersom det är den kräm jag har längst erfarenhet av och som jag personligen tycker bäst om. Jag använder den själv.

ProgesterAll innehåller 1,7% progesteron vilket är den koncentration Dr John Lee förespråkade. En fjärdedels tesked av krämen innehåller ca 20mg progesteron. En fjärdedels tesked motsvarar ett rågat kryddmått ungefär. På baksidan av tuben finns en guldprick som motsvarar diametern på en klick om ca 5mg progesteron.

20mg = 1,25ml = 1 rågat kryddmått.

Jag tycker om ProgesterAll av några fler anledningar:

  • ProgesterAll tillverkas av ett företag som ägs av Dr John Lees änka och partners. Underbara människor som jag haft förmånen att ha träffat personligen och som är mycket måna om att föra Dr Lees arv vidare.
  • ProgesterAll tillverkas i en anläggning som är godkänd och regelbundet inspekterad av amerikanska FDA. Var tredje månad genomgår alla råmaterial rigorösa tester för att man ska vara säker på att de är verksamma samt fria från föroreningar.
  • Progesteronet i ProgesterAll är tillverkat från diosgenin från mexikansk vildjams, inte soja.
  • ProgesterAll kommer utan dospump. Klämtuben gör det möjligt att anpassa dosen till en mängd som passar bäst för dig personligen. Ibland behöver man mer och ibland mindre. Alla ska inte använda 20mg per dag i en och samma dos.
  • Krämbasen är doftfri, kladdfri och absorberas snabbt. Krämen lämnar inte någon klibbig hinna på huden.
  • ProgesterAll använder en teknologi som många kosmetiska hudkrämer använder, sk ””liposome mediated delivery””. Det är en enkapsuleringsmetod som innebär att en mindre molekyl (progesteronet i detta fall) transporteras inuti en fosfolipid (fettsyremolekyl) för att på så sätt effektivt kunna ta sig genom huden till underliggande fettlager. Membranet som omsluter varenda cell i våra kroppar består av fosfolipider. Det är alltså inget konstigt kroppsfrämmande ämne.
  • ProgesterAll är inte testad på djur.
  • ProgesterAll innehåller inga andra aktiva ingredienser som kanske inte passar alla.
  • ProgesterAll innehåller inga parabener eller skadliga konserveringsmedel.

ProgesterAll kan köpas genom vissa kroppsterapeuter och via www.femalebalanceshop.com. Där kan du också läsa många omdömen från andra som använder krämen. Femalebalanceshop bifogar utförliga (och korrekta!) instruktioner för hur man använder krämen. Hela Hormoni.se är annars dedikerat till frågor och svar kring användning av just progesteronkräm, dosanpassning, felsökning mm. Bli medlem för att ta del av alla frågor, svar och tips.

Hormoni varken tillverkar eller säljer krämer eller kosttillskott men det går bra att ställa frågor om olika preparat och diskutera erfarenheter.

Frågor som rör beställningar, tillverkning mm måste ställas till respektive köpställe eller tillverkare.

Hormoni

Om författaren

Om författaren: Sylvia Oppenheim är grundare och initiativtagare till bloggen www.hormoni.se som bildades 2009 med målsättningen att informera och dela erfarenheter kring hormonell och reproduktiv hälsa. Efter att år 2003 ha diagnostiserats med PCOS och fått rådet att "skaffa sig en kille och ställa sig i IVF-kön" har Sylvia själv biohackat sin hälsa från hormonellt kaos och infertilitet till hormonell balans, en naturlig graviditet och en frisk dotter som föddes 2011. Och tillbaka till hormonell balans igen! På vägen har hon samlat på sig kunskap, erfarenhet och tankegångar som hon delar via blogg, nyhetsbrev och i utbildningssammanhang. Sylvia är entreprenör, skribent och researcher. Hon är huvudsakligen självlärd och har bara läst en endaste medicinsk grundkurs på Kristianstad Högskola. Hon har däremot gått utbildningar inom funktionsmedicin av Dr Sara Gottfried och Chris Kresser. Hennes specialintressen är gynekologisk endokrinologi och psykiatri. Hon sitter med i redaktionen för Näringsmedicinsk Tidskrift. .

Taggad som:

Comments are closed.

Top