Hormoni – Allt om progesteronkräm

Sök innehåll

Logga in

Email:
Password:
Remember   

Forgot Password

Inte medlem än? Registrera dig här

Medlemskap är gratis! Här kan du läsa mer om varför vi tycker att du ska bli medlem på Hormoni :-)

Varför du ska bli medlem

Hur ska jag lägga fram för min läkare att jag vill ha östrogenbehandling med riktigt progesteron?

Fråga:
Jag är 55 år gammal och har inte haft mens på två år. Jag har gjort ett hormontest privat (salivtest) och jag har mycket lågt uppmätt östradiol samt alla symptom som överensstämmer med ett lågt östradiol som ledvärk, torra slemhinnor, obefintlig sömn och känner mig nedstämd och stressad.

Jag skulle vilja få prova östrogenbehandling men jag vill inte ha gestagen och jag har livmodern kvar. Vad ska jag säga till min gynekolog?


lock

Detta innehåll visas endast för registrerade medlemmar.

Klicka här för att bli medlem. Det är gratis!

 

Är du redan medlem? Logga in nedan

E-post
Lösenord
 
Kom ihåg mig (i 2 veckor)

Klicka här om du glömt ditt lösenord

Hormoni

Om författaren

Om författaren: Sylvia Oppenheim är grundare och initiativtagare till bloggen Hormoni.se som bildades 2009 med målet att informera och dela erfarenheter kring hormonell och reproduktiv hälsa. Sylvia är entreprenör, skribent och föreläsare med basmedicinsk utbildning och funktionsmedicinsk inriktning. När hon inte förstod vad hennes kropp försökte säga och fick beskedet att hon inte skulle få barn tog hon saken i egna händer och fokuserade allt på att lära sig mer. Inte enbart om vad som faktiskt händer i kroppen biokemiskt men även hur ansvaret för vår hälsa har tagits ifrån oss och hur lite inflytande vi har på den vård samhället erbjuder. Att äga sin egen hälsa och ta ansvar för sitt välbefinnande kan vara både svårt och skrämmande men är nödvändigt, anser Sylvia. Under de senaste 12 åren har Sylvia biohackat sig själv från hormonellt kaos och infertilitet till hormonell balans och en frisk dotter på köpet. På vägen har hon samlat på sig idéer, teorier, erfarenhet och kunskap som hon gärna delar med sig av via Hormoni.se, till privata klienter samt i utbildningssammanhang. .

Taggad som: , , , ,

Top