Hormoni – Hormoner i Harmoni

Sök innehåll

Logga in

Email:
Password:
Remember   

Forgot Password

Inte medlem än? Registrera dig här

Medlemskap är gratis! Här kan du läsa mer om varför vi tycker att du ska bli medlem på Hormoni :-)

Varför du ska bli medlem

Jag får inte till det med krämen längre

Fråga:
Jag är 49 år och fick bra hjälp av Progesterallkrämen för mina smärtande, svällande och ömmande bröst. Har också haft stor och belastande stress som påverkat hela metabolismen men blivit hjälpt av att göra kostförändringar.

Nu får jag plötsligt inte ”till det” lika bra längre. Mensen har blivit mer oregelbunden. Jag försöker vänta in den och startar med krämen. Men får blödning innan jag ska sluta efter de 14 dagarna.

Efter ett tag struntade jag i mensen och tog krämen trots mellanblödningar (som är tunnare, brunaktiga och ibland illaluktande) som man ska i 14 dagar och göra uppehåll 14. Men det känns inte bra.

Dessutom har brösten börjat smärta och svullna igen. Och detta är så otrevligt. Ska förstås göra en intensivsatsning igen på kosten –kanske har slarvat lite mycket, men undrar om jag kan ändra krämens dosering på något sätt.


lock

Detta innehåll visas endast för registrerade medlemmar.

Klicka här för att bli medlem. Det är gratis!

 

Är du redan medlem? Logga in nedan

E-post
Lösenord
 
Kom ihåg mig (i 2 veckor)

Klicka här om du glömt ditt lösenord

Hormoni

Om författaren

Om författaren: Sylvia Oppenheim är grundare och initiativtagare till bloggen www.hormoni.se som bildades 2009 med målsättningen att informera och dela erfarenheter kring hormonell och reproduktiv hälsa. Efter att år 2003 ha diagnostiserats med PCOS och fått rådet att "skaffa sig en kille och ställa sig i IVF-kön" har Sylvia själv biohackat sin hälsa från hormonellt kaos och infertilitet till hormonell balans, en naturlig graviditet och en frisk dotter som föddes 2011. Och tillbaka till hormonell balans igen! På vägen har hon samlat på sig kunskap, erfarenhet och tankegångar som hon delar via blogg, nyhetsbrev och i utbildningssammanhang. Sylvia är entreprenör, skribent och researcher. Hon är huvudsakligen självlärd och har bara läst en endaste medicinsk grundkurs på Kristianstad Högskola. Hon har däremot gått utbildningar inom funktionsmedicin av Dr Sara Gottfried och Chris Kresser. Hennes specialintressen är gynekologisk endokrinologi och psykiatri. Hon sitter med i redaktionen för Näringsmedicinsk Tidskrift. .

Taggad som: ,

Top